top of page

Amenus

Centru de echitatie

 

 

Lovarda

 

 

Centrul de echitație a fost deschis în anul 2015. Cei care ajung aici pe lângă călărit pot încerca și tirul cu arcul. Specialiștii se ocupă de cei care vor să învețe să călărească, dar oferă hipoterapie, mângâierea animalelor, dezvoltarea mobilității și există inclusiv posibilități de campare. Pe suprafața de 3,5 hectare trăiesc 8 cai, dintre care un ponei, doi mânji și un cal pentru caleașca din fermă. Pentru călărit sunt folosiți 4 cai.

Pentru călărit sunt așteptați copiii sau adulții îmbrăcați în haine comode, și pantofi tari. Casca este asigurată de centrul de echitație. Să nu uităm nici de cai, 1-2 mere, sau morcovi ajuta la legarea prieteniei. La centrul de echitație cel mai simplu se ajunge din stațiunea Sovata. Se poate merge cu mașină, chiar și cu microbuz pe strada Cerbului, până la finalul străzii. Acolo se văd deja indicatoarele, nu se poate rătăci.

Sursa: https://www.welcometoromania.ro/DN13a/DN13a_Sovata_Centru_de_Echitatie_Amenus_r.htm

 

A lovarda 2015-ben nyílt meg. Akik kimennek a Kápolna domb alatti mezőn található lovardába, a lovaglás mellett betekinthetnek az íjazás tudományába is, de foglalkoznak lovaglásoktatással, lóterápiával is. Lehetőség van állatsimogatásra,, táborozásra és mozgásfejlesztésre is. A 3 és fél hektár területen működő lovardában 8 ló él, köztük egy póni, 2 csikó és egy hintóhúzó ló. A telepen ugyanis van egy hintó is. Tereplovaglásra jelenleg 4 ló alkalmas.

A lovagláshoz kényelmes ruházatban, keményebb cipőben várják az érdeklődő felnőtteket és gyerekeket. Sisakról a tanya vezetői gondoskodnak. Ne feledkezzünk meg a lovak ínyenc falatairól sem egy-ket almával vagy répával könnyebb elnyerni a ló barátságát. A lovarda megközelítése a fürdőtelepről a legkönnyebb, kisautóval vagy mikrobusszal is fel lehet jutni a Cerbului. azaz Szarvas utca végéig. A Szarvas utcából a táblákat követve nem lehet eltévedni.

https://www.welcometoromania.ro/DN13a/DN13a_Sovata_Centru_de_Echitatie_Amenus_m.htm

bottom of page